De economie stabiliseert

Alexander Zakharchenko (gekozen President Volksrepubliek Donetsk): “De economie van de Republiek wordt geleidelijk gestabiliseerd

Op dinsdag 13 juni legde het hoofd van de Donetsk Volksrepubliek, Alexander Zakharchenko, een werkbezoek af aan de fabrikant Donetsk speciale las-materialen, LTD Arksel.arksel_zavod_5_

De Arksel-fabriek is gespecialiseerd in de productie van elektroden voor lassen op verschillende complexiteitsniveaus. Voorafgaand aan het begin van de militaire operaties in Donbass werden de grondstoffen voor de fabriek geleverd uit Rusland, China, India en Korea. Het productieproces moest in augustus 2014 worden geschorst, aangezien de belangrijkste afnemers van de producten consumenten op het grondgebied van Oekraïene waren gevestigd [het jaar van de Obama-Nazi staatsgreep, nvdv].

Het onteigenen van een aantal bedrijven die onder de Oekraïense jurisdictie opereerden geeft de Arksel fabriek een brede lokale verkoopmarkt.

Tijdens het onderzoeken van de productiecapaciteit van de fabriek merkte Alexander Zakharchenko op dat de onderneming een zeer belangrijke stap heeft gezet in de richting van het stabiliseren van de economie in de Volksrepubliek Donetsk.

Deze onderneming is zeer belangrijk. Dankzij de heropening kunnen we een aantal van onze fabrieken die onteigend zijn van elektroden voorzien. De fabriek lag stil sinds 2014. Het opnieuw opstarten van productiefaciliteiten vereist een enorme inspanning van het Ministerie van Industrie en -Handel, in samenwerking met de medewerkers. Ik ben erg blij dat de industrie in de Republiek werkt en zich ontwikkelt, de economie begint zich geleidelijk aan te stabiliseren. Ja, we hebben nog steeds problemen, maar ze worden opgelost”, aldus het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk.

Zoals gezegd door de minister van Industrie en -Handel Alexei Granovsky, neemt de productiecapaciteit van de onderneming geleidelijk toe.

Deze maand is het plan om 29 ton elektroden te produceren, en volgende maand zal het 40 ton zijn. Contracten zijn voornamelijk afgesloten met Yenakiyevo, Donetsk en Yuzovka metallurgische installaties. Overeenkomsten met bedrijven in Volksrepubliek Lugansk zullen binnenkort worden afgesloten“, zei Alexei Granovsky.

Aan het einde van het werkbezoek bedankte Alexander Zakharchenko het werkende personeel van de onderneming en vertegenwoordigers van het ministerie van Industrie en Handel voor hun goede werk.

Bron: Officiële website van de DPR-hoofd Alexander Zakharchenko
Officiële vertaling door DONi News Agency

Volksr. Donetsk hoofd inspecteert kassen Republiek

Vrijdag 9 juni 2017

Op donderdag 8 juni legde het hoofd van de Donetsk Volksrepubliek Alexander Zakharchenko een werkbezoek af aan de Donbass kas centrale in Zugres [ongeveer 35 km ten oosten van Donetsk stad, nvdv]. (…)

We hebben vorig jaar een programma gelanceerd om de broeikas economie van de Donetsk Volksrepubliek te herstellen en te ontwikkelen. Vorig jaar zijn er hoge resultaten geboekt. Het is duidelijk dat mensen zich met hart en ziel inzetten voor dit doel. We zijn in april begonnen met reclame maken voor de tomaten uit de kas. Al snel zullen we beginnen met de verkoop van kolen in de handelsnetwerken van de Republiek. Volgens de plannen zullen komkommers en aubergines geoogst worden. Eerst zullen we voldoen aan de behoeften van de binnenlandse markt en vervolgens lanceren we de export“, aldus Alexander Zakharchenko.teplica_3_

Volgens Kirill Toporkov, Hoofd Ingenieur van het Donbass Kas Staatsbedrijf, is dit jaar het plan om ongeveer 40 ton witte kool te oogsten. Op de lange termijn wordt een toename van de kas oppervlakte verwacht. (…)

Bron: Officiële website van de DPR-hoofd Alexander Zakharchenko
Officiële vertaling door DONi News Agency

ee
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s