MH17 een jaar later

Bedreiging journalist in Nederland

gewelddadigheden-uitbreiding
Politiek geweld slaat over.

De auteur van onderstaande artikel is Erik Toonen. Hij wordt bedreigt via e-mail vanwege zijn opinie over MH17, en is daarom gestopt met zijn webpagina over MH17. Hij had 1500 bezoekers per dag. Zijn laatste bericht: Ik stop er hier mee. Een uitgebreid artikel 6a0133f5732f46970b013488f96689970c-800wivan zijn hand verscheen op De Lange Mars, en is nu niet meer te lezen op de MH17 web pagina van Erik Toonen.

Overgenomen van De Lange Mars:


MH17 een jaar later

Door: Erik Toonen

Het was gisteren precies een jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten en neerkwam bij het dorpje Grabovo in Oost-Oekraïne. De Nederlandse pers is de laatste dagen in staat geweest om het drama “Griekenland” even naar de achtergrond te verdringen, en ons weer op te zadelen met hun Westerse propaganda. “Het waren de separatisten”, “Putin zat erachter”, “Onze Nederlanders zijn door een
su-25u-georgie2Russische raket vermoord”. U heeft het waarschijnlijk allemaal wel gezien op televisie. Natuurlijk leef ook ik mee met de nabestaanden van deze tragische gebeurtenis, maar ik verzet me tegen de wijze waarop deze trieste gebeurtenis wordt uitgebuit door onze politiek en media, om foute politieke beslissingen recht te praten en ons, het volk, te besodemieteren. Een eerlijk en onafhankelijk onderzoek is er nooit geweest mijnheer Rutte. Ieder onderzoek dat begint met de aanname dat de schuldige al bekend is, is gedoemd om te mislukken. En het zielige verzoek aan Putin, om toch alsjeblieft niet tegen te stemmen in de veiligheidsraad slaat wel alles. Natuurlijk gaat Putin tegen stemmen. Rusland is het enige land geweest dat daadwerkelijk alle data en onderzoeksresultaten ter beschikking heeft gesteld. Toch mag Rusland geen deel uitmaken van het onderzoek (omdat ze mogelijk betrokken zouden zijn geweest) en Oekraïne wel? Ik ben absoluut geen fan van Putin persoonlijk, maar wel van de door hen gevolgde buitenlandse politiek.

Putin stelt dat eerst het onderzoeksrapport maar eens gepubliceerd en geanalyseerd moet worden. Daarna kan er gesproken worden over de oprichting van een Internationaal tribunaal. En gelijk heeft hij, zoals wel vaker tegenwoordig.

U leest mijn blog. U bent dus duidelijk ook geïnteresseerd in de ware toedracht van het MH17 drama, anders zou u genoegen nemen met de leugens uit de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, of nog erger, de verslaggeving op de publieke omroep en RTL. Gelukkig. Sinds mijn laatste artikel op deze blog ben ik veel verder gekomen met mijn onderzoek, heb ik met mensen in Dnjipropretrovsk gesproken en vele Russische onderzoeksrapporten mogen inkijken. Zelfs het voorlopige onderzoeksrapport is mij ter beschikking gesteld en heb ik kunnen doornemen. Voor mij is het hele plaatje nu wel duidelijk geworden. Ik heb redelijk inzicht in de reden van deze laffe aanslag, de personen die verantwoordelijk waren en de door hen ingezette middelen. Van veel van deze “veronderstellingen” bezit ik ook bewijs, hetzij in geschrift of middels foto´s. Helaas is er echter geen Nederlandse krant in geïnteresseerd. Zij hebben hun opdracht (uit Den Haag) en daar houden ze zich als echte patriotten aan.

Voor ik verder ga, zou ik willen aanraden mijn artikel van 20 februari j.l., “MH17: Toch een SU-25 betrokken[2] nog even te lezen. Reeds in februari was ik op de hoogte gesteld van de inzet van Georgische SU-25 toestellen boven Oekraïne. Dit werd destijds met veel ongeloof ontvangen, maar steeds meer instanties beginnen dit nu toch serieus te nemen en ook de laatste onthullingen van Albert Naryshkin zetten mijn hypothese kracht bij. Daarnaast is het nuttig mijn artikel van 26 februari j.l., “De man achter MH17: Ihor Kolomoyskyi? [2]” even door te nemen. Dat maakt het lezen van mijn artikel eenvoudiger, omdat er veel namen in voorkomen.

Het gebruikte wapen:

Op 20 februari was mij al duidelijk dat vlucht MH17 niet door een Buk raket uit de lucht kon zijn gehaald en toen ik ik erachter kwam dat op 16 en 17 juli 2014 gemodificeerde SU-25 gevechtsvliegtuigen actief waren boven Oekraïne ging er een lampje branden. Deze toestellen, SU-25KM, van de Georgische luchtmacht waren niet geheel toevallig betrokken bij NAVO operatie “Sea Breeze 2014 Breeze 2014″. Georgïe is een land, dat geen deel uitmaakt van de NAVO, maar dat wel erg graag wil. Ze hebben destijds een aantal van hun “oude” SU-25 toestellen (nog uit de Sovjet periode) in Israël laten modificeren om aan NAVO specificaties te laten voldoen, inclusief nieuwe wapensystemen. Daarover straks meer. Mijn kennis van moderne wapensystemen is echter beperkt en gelukkig zijn een aantal bevriende wapenspecialisten hiermee aan het werk gegaan en zijn tot nieuwe inzichten gekomen. De laatste onderzoeken van Russische zijde, gepubliceerd door Albert Naryshkin wil ik u daarom niet onthouden. Zij komen tot de conclusie dat MH17 is neergehaald door een air-to-air raket van het type Python 4 of Python 5. Een moderne raket van Israëlische makelij, welke veel beter aansluit bij de toegebrachte schade als mijn eerdere aanname dat het om een R-60 of R-73 zou gaan.

Belangrijkste argumenten van deze Russische specialisten zijn nauwkeurige analyse van de inslagen over de gehele romp, de grootte van deze inslagen en de berekeningen van de snelheid, waarmee deze insloegen op de romp.

55a78120c46188c8028b4586

In totaal hebben deze specialisten 230 inslagen kunnen tellen in gevonden fragmenten van de cockpitsectie en deze nauwkeurig in een 3D simulatie vastgelegd, waardoor ze heel nauwkeurig de “blast zone” konden bepalen.

inslagen
inslagen

Er kon zo worden bepaald, dat de warhead erg dicht bij de cockpit explodeerde; op een afstand tussen de 0,8 en 1,6 meter en ter hoogte van het schuifvenstertje van de kapitein.

De grootte en vorm van de gaten, veroorzaakt door de fragmenten van de warhead konden nauwkeurig worden vastgesteld en geanalyseerd, waardoor het voor deze wapenexperts was vast te stellen, welk wapen de schade veroorzaakt heeft.
Van 86% van de in deze sectie aangetroffen gaten, 186 in totaal, werd een diameter gemeten tussen de 6mm en 13mm, het merendeel daarvan met een maximum diameter van 8mm.
cockpitsectie

cockpitsectie-619x437
cockpitsectie

Deze metingen bracht de groep van wapenexperts tot het kunnen bepalen van de grootte van de fragmenten van de warhead. Veel warheads maken gebruik van 2 verschillende maten fragmenten, het merendeel van de gaten, zou dan ook uit 2 verschillende diameters moeten bestaan. In het geval van MH17 is dit juist niet het geval.
De fragmenten zijn vastgesteld als vierkante blokjes van 8mm x 8mm x 6mm, met een afwijking van 0,5mm, vermoedelijk van staal met een gewicht van 3 gram per element. Het totaal aantal fragmenten ligt tussen de 2000 en de 4000. Het totaal van deze elementen zou liggen tussen de 4,88 en de 14,8 kilogram.

55a785adc46188901a8b458b

Eerder werd een rapport vrijgegeven, geschreven door wapenspecialisten van het Russische Almaz-Antey concern (een groot Russisch militair wapenconcern), wat claimde dat de elementen een “vlindervormige” vorm zouden hebben, gelijk als die van een buk warhead. Deze buk elementen hebben echter een gewicht van 8,1 gram, bijna het dubbele van de elementen die de romp van MH17 hebben doorboord. Zij concluderen dan ook, dat het zeer waarschijnlijk is, dat er geen buk raket systeem is betrokken bij de aanslag op MH17. Met een zekerheid van 95% (zeer hoog bij dit soort onderzoek), konden de specialisten vaststellen, dat het totale gewicht van de warhead (explosief plus fragmentatie elementen) moet hebben gelegen tussen de 10kg en maximaal 40kg.

zij aanzicht cockpit
zij aanzicht cockpit

Het rapport beschrijft ook, dat surface-to-air raketten, gemaakt door de Sovjet Unie en Rusland, gebruik maken van warheads met een groter gewicht dan 40kg en deze bevatten ook meerdere typen fragmentatie elementen. Hetzelfde geldt voor Russische air-to-air raketten als de R-70 en R-73. Deze hebben welliswaar een kleinere warhead, maar maken gebruik van verschillende maten fragmentatie elementen. Iets wat inzet van deze wapens in het geval van MH17 dus uitsluiten.
Een groot aantal niet-Russische air-to-air raketten maken gebruik van de teruggevonden karakteristieken. Tot op heden zijn echter geen fragmenten teruggevonden, die een 100% match met de gebruikte warhead kunnen vaststellen.

De aangetroffen fragmenten op de crashsite, waarvan in de pers wordt aangenomen, dat ze afkomstig zijn van een buk warhead zijn daar neergelegd door de SBU. Dit wordt ook door documenten aangetoond, welke ik in mijn bezit heb. De reden daarvoor kom ik straks op terug.

De schade, toegebracht aan MH17, staat echter wel toe, zonder fysiek bewijs, te bepalen welk wapen gebruikt zou kunnen zijn.

55a78164c46188ff028b4584
De raket, welke MH17 aanviel, maakte gebruik van een zogenaamde “passive radar homing head”, wat verklaard waarom de warhead explodeerde op zo kleine afstand van de cockpit. Onder de kunststof neuskegel van een Boeing 777-200, bevind zich de surveillance radar, welke gedurende de gehele vlucht actief is. De raket moet deze actieve radar als doel hebben gesteld bij de aanval op het vliegtuig.
Naast “homing radar” kan de raket ook zijn uitgerust met een geavanceerde, matrix type, infrarode doelzoeker, welke de raket in staat stelt de grootte en type van het doel te bepalen en zich te richten op de meest vitale delen van het doel. In het geval van een Boeing 777 verkeersvliegtuig, is dat de cockpit. Een computersimulatie, uitgevoerd door de Russische wapenspecialisten, bewees dat dergelijke raketten, met soortgelijke besturing, de cockpit op deze locatie uitkozen als plaats van inslag.
Er zijn vier air-to-air raketten die aan een dergelijke beschrijving voldoen en die in staat zijn om een groot passagiersvliegtuig neer te halen door de cockpit te vernietigen. Dit zijn een Franse Magis-2, een Israëlische Shafrir, een Amerikaanse AIM-9 en een Israëlische Python. Alle vier raketten met een klein bereik.

Bij nader onderzoek en door simulatie, vielen de eerste 3 af door zaken als type warhead of besturing, maar de Israëlische Python gaf een volledige match.

De Python is uitgerust met een matrix-imaging infrarode zoeker. Dit stelt deze raket met relatief kleine warhead in staat een groot vliegtuig aan te vallen en op de meest kwetsbare plaats te treffen. De warhead bestaat uit fragmentatie elementen van vastgestelde maat en slechts van één type. Daarnaast is dit ook het type raket wat afgevuurd kan worden door een Sukhoi-25KM. Georgië is in het bezit van 3 van dergelijke SU-25KM gevechtsvliegtuigen en bezit een arsenaal van Python-4 en Python-5 raketten. De modificatie van het toestel is uitgevoerd door het Israëlische Elbit Systems en de Python raketten zijn ook door het Israëlische Rafael geleverd aan Georgïe. Standplaats van deze toestellen is de luchthaven van Tblisi sinds 2000. Een SU-25KM, uitgerust met 2 Python raketten, is voor een leek bijna niet te onderscheiden van een standaard SU-25 uitgerust met 2 R-60/R-73 raketten (zoals de Oekraïense luchtmacht er vele bezit).

o
Links een Rafael Python-5 onder een SU-25, Rechts een R-60M onder een SU-25.

Zoals ik op 20 februari al schreef, deden er 2 Sukhoi-25KM toestellen mee aan NAVO operatie “Sea-Breeze” mee. Deze operatie liep af op 17 juli 2014, waarna deze toestellen naar Tbilisi zijn teruggevlogen. Ik weet intussen uit zeer betrouwbare bronnen, dat beide toestellen een tussenlanding hebben gemaakt op de luchthaven van Dnipropetrovsk. Officieel om te tanken, maar ze zijn hier ook opnieuw van wapens voorzien. Tijdens oefening “Sea-Breeze” droegen beide SU-25KM toestellen geen air-to-air raketten, maar ze verlieten Dnipropetrovsk volledig bewapend met 2 air-to-air raketten en beide met een 23mm kanon in een wapenpod onder de vleugel. Helaas heeft niemand de moeite genomen foto´s te maken van de toestellen op 17 juli. Vliegtuigspotters zijn op de luchthaven van Dnipropetrovsk niet welkom. Sinds het ontslag van Ihor Kolomoyskyi als gouverneur van Dnipropetrovsk is veel personeel op de luchthaven vervangen of overgeplaatst. Het kostte veel moeite om nog in contact te komen met “oud” medewerkers van de luchthaven, die mij iets over de gebeurtenissen op 17 juli konden vertellen.

Feit is, dat beide toestellen zijn bijgetankt op deze luchthaven en richting Donetsk zijn vertrokken. Na hun “geheime” missie zijn ze geland op luchthaven Tblisi. Van levering van Python raketten aan de basis Dnipropetrovsk heb ik (nog) geen bewijsstukken, maar alles laat een paper trail achter heb ik al lange tijd geleden ontdekt. Wie deze raketten heeft geleverd, ga ik zeker nog uitvinden.

o
su25km-6

Georgische SU-25KM. Ooit had Georgië er 4. TAM heeft deze upgrade samen met Elbit Systems ontwikkeld, in een poging om veel verouderde SU-25 toestellen te kunnen upgraden. Het werd een financieel fiasco en uiteindelijk zijn er maar 4 omgebouwd, welke echter wel volledig aan NAVO standaarden voldoen qua navigatie, communicatie en vuurgeleiding. Ook is dit het enige SU-25 model met een drukcabine. In de oorlog tegen Rusland, viel het toestel echter erg tegen. Op dit moment heeft Georgïe er nog 3.

We kunnen ons nu een beeld vormen met welk wapen MH17 uit de lucht geschoten is. Dit beantwoord niet de vraag waarom? Waarom zou Oekraïne (met hulp van Georgië) moedwillig een burgervliegtuig uit de lucht halen? Ik schrijf heel doelbewust moedwillig, want waarom zouden er anders 2 SU-25KM toestellen gevechtsoperaties boven Oost-Oekraïne ondernemen? Waarom heeft Oekraïne MH17 neergehaald en waarom zo een moeite doen om een Sovjet Buk raketsysteem als wapen aan te duiden? Waarom geeft Amerika zijn radarbeelden van 17 juli 2014 niet vrij? Tot en met 17 juli was er een Amerikaanse AWAC operationeel boven de Zwarte Zee. Deze moet alles hebben kunnen vastleggen.Ik ga proberen hierop een passend antwoord te geven.

Het motief:

Zoals ik reeds eerder heb geschreven, hebben een aantal landen grote financiële belangen in Oekraïne. De Donetsk bekken bezit veel grondstoffen als steenkool, en schaliegas. Juist dit schaliegas is Amerika enorm in geïnteresseerd. Het is ook absoluut in het belang van Amerika, dat de Donetsk regio stevig in handen is van Poroshenko en Yatenyuk, om zo een Oekraïens/Amerikaanse onderneming als Burisma Holdings Ltd dit kostbare gas te kunnen winnen (samen met Shell en Chevron als belangrijkste investeerders). Bekend is dat deze onderneming in handen is van de (toen nog) gouverneur van Dnipropetrovsk, Ihor Kolomoyskyi en geleid wordt door de zoon van Joe Biden, de Amerikaanse vice-president, Hunter Biden en Devon Archer, stiefzoon van John Kerry. De plannen achter deze onderneming komen van de voormalige Oekraïnse minister van Ecologie en Grondstoffen, Nikolay Zlochevsky. Ihor Kolomoyskyi mag met recht één van de machtigste en rijkste Olichargen van Oekraïne worden genoemd. Hij was ook de man die Poroshenko aan de macht hielp, zoals hij eerder Tymoshenko aan de macht hielp. Om zijn plannen uit te kunnen voeren, heeft hij geen belang bij opstandige “separatisten”, die zijn belangen dwarsbomen en ontginning, van de reeds aan hem toegekende schaliegasvelden, uitstellen of onmogelijk maken. Het is ook daarom dat hij miljoenen uitgaf om zijn eigen private militias in het leven te roepen zoals het Donbass, Azov, Aidar, Dnepr-1, Dnepr-2 bataljon. Dit zijn de mannen die het hardste vochten tegen de separatisten en beschikking hadden over tanks, buk-raketsystemen, zware artillerie en luchtondersteuning vanaf Dnipropetrovsk luchtmachtbasis om de weg vrij te maken voor hun baas en opdrachtgever.

Militairen uit Oekraïne moesten helpen bij het aanbrengen van gaswinningsinstallaties in de buurt van de Oost-Oekraïense stad Slavyansk, een stad die ze volgens persagentschap Novorossiya gedurende maanden hebben gebombardeerd: “Burgers worden onder militaire bescherming ingezet om boorinstallaties te plaatsen. Meer materiaal wordt aangevoerd en het leger omcirkelt de toekomstige gaswinningslokatie.

Naast de Oekraïense president Poroshenko, heeft deze Ihor Kolomoyskyi nog meer machtige vrienden. Ik zou een heel lange lijst kunnen maken, maar namen als Victoria Nuland, John McCain, John Kerry, Joe Biden en Michail Saakasjvili (voormalig president van Georgïe en nu adviseur van Poroshenko en gouverneur van Odessa) zijn een paar bekende. De belangen die in Oekraïne spelen zijn dan ook zeer hoog. Naast Kolomoyskyi, heeft ook Amerika reeds miljarden in Oekraïne geïnvesteerd. Geld wat natuurlijk iets moet gaan opbrengen.

Op 17 juli loopt de strijd in Oost-Oekraïne al niet zoals Kolomoyskyi en Amerika hoopten. De pro-Russische separatisten vechten harder als verwacht en lijken er in te slagen het zwakke Oekraïense leger te kunnen verslaan (al of niet met hulp van Russische troepen). Amerika is bereid om Poroshenko en zijn Oekraïense leger te steunen, maar stuit op weerstand binnen de EU en de NAVO. De publieke opinie moet veranderd worden en de separatisten moeten “bad guys” worden, verfoeid door het Westen. Kolomoyskyi heeft een idee en Amerika steunt hem daarin.

De militias van Kolomoyski hebben de beschikking over Buk-M1 raketwerpers( en getrainde operators, opgeleid in Georgïe) uit het Sovjet tijdperk en deze worden in de dagen voorafgaand aan 17 juli in de directe nabijheid van het front geplaatst, bij het dorpje Shakhtarsk, met de bedoeling een duidelijk signaal aan de Wereld af te geven. Een andere reden om ze daar te plaatsen bestond ook niet, de separatisten bezaten geen luchtmacht. Of Kolomoyskyi en zijn mannen er echt voor hebben gekozen om een toestel vol Nederlanders neer te halen of een toevallig overvliegend passagiersvliegtuig, is mij tot op heden niet bekend. Nederland is een zeer trouwe NAVO partner en zeer beïnvloedbaar door Amerika. Wanneer MH17 een doelbewuste keuze is geweest, dan is er ook grote kans dat een aantal Nederlandse politici op de hoogte waren. Deze 196 Nederlandse slachtoffers kunnen door hen als collateral damage zijn ingecalculeerd.

Het is vanaf het begin opzet geweest om MH17 met een Buk raket neer te halen. Daarom stonden deze raketwerpers ook opgesteld bij Shakhtarsk. Alle filmpjes die op het internet zijn verspreid rondom 17 juli, waarop te zien zou zijn hoe separatisten met een oude buk rondrijden en het beroemde youtube filmpje van Igor Strelov, zijn op voorhand al gemaakt door de mensen van Kolomoyskyi (sommige zelfs al op 16 juli online gezet). Toch is er iets misgegaan.

De hele operatie was voorbereid en gepland door Svyatoslav Oliynik, de rechterhand van Ihor Kolomoyskyi. Deze heeft op 17 juli dan ook het voorrecht zijn baas te vertellen dat MH17 is neergehaald, maar door een air-to-air raket. Dit weet ik, omdat Svyatoslav Oliynik zit te chatten op 17 juli met Valery Geletey (minister van Defensie tot 14 oktober 2014), Borislav Bereza (lid van de Rada, extreem Joods en goede vriend van Kolomoyskyi) en Anatoly Gricenko (lid van de SBU en presidentskandidaad in 2014). Svyatoslav verteld klaar en duidelijk dat Ihor vreselijk kwaad is dat MH17 op verkeerde wijze is neergehaald en al het voorbereidende werk nu tevergeefs is geweest (de filmpjes). Hij zegt ook, dat hij niet weet hoe hij dit aan Pjotr moet gaan vertellen (Petro Poroshenko), omdat deze hem levend zal gaan villen. Hoe ik dit weet? Heel simpel, deze mannen waren aan het chatten via facebook en dat is erg gemakkelijk te hacken. Alle chatsessies heb ik in mijn bezit.

Het was Amerika al bekend voor het drama op 17 juli, dat MH17 zou worden neergeschoten met een Buk-M1. Hun hele mediacircus was hier al op voorbereid. Dat MH17 uiteindelijk door een vliegtuig is neergeschoten, was een misrekening en moest worden rechtgezet met alle beschikbare middelen. Het was ook al vlak na de crash, dat mannen van de SBU op de crashsite rondliepen (heb ik documenten van) om bewijzen te “planten”.

De SBU heeft echt alle moeite gedaan om het Buk verhaal omhoog te houden met valse verklaringen, valse foto´s en filmpjes. Helaas hadden ze alleen geen invloed op getuigen. Veel boeren en bewoners in de omgeving van Torez zijn niet erg “Kiev” gezind en weigeren hun verhaal aan te passen. Is het u wel eens opgevallen dat wij die ook nooit op televisie zien?

o
f

We weten dus nu uit welke hoek de opdracht kwam en we kennen een aantal van de verantwoordelijken. Hieruit blijkt duidelijk de onschuld van de pro-Russische separatisten. Het is een politiek spel geweest om het Westen te doen laten geloven dat deze “verzetsmensen” uit Donetsk en Luhansk hierachter zaten en het Westen heeft dit als zoete broodjes geslikt. Het motief was een verstoorde relatie met Rusland om zo de NAVO te kunnen uitbreiden (Amerikaans) en geld en gasvelden (Kolomoyskyi). Uiteindelijk heeft Amerika een groot deel van zijn zin gekregen, Kolomoyskyi daarintegen niet. Alle verantwoordelijke mannen rondom Kolomoyskyi zijn of ontslagen, of uit hun officieel ambt gezet door Poroshenko. Kolomoyskyi en Poroshenko hebben ernstig ruzie gekregen, waardoor Kolomoyskyi zelfs uit zijn ambt van gourverneur van Dnipropetrovsk is gezet en ze laaiende ruzie hebben gekregen over het beheer van Naftogaz. Hunter Biden en dank zij zijn invloedrijke vader alsnog zijn zin gekregen. Binnenkort bouwt Burisma een grote gasterminal in Oekraïne om daar te vullen met Amerikaans LNG. Biden heeft dit geregeld met Yatsenyuk en zijn zoon Hunter mag de baas gaan spelen. Op deze manier willen Poroshenko, Yatsenyuk en Biden de invloed van Rusland in Oekraïne verminderen.

En Michail Saakasjvili? Tsja, die is nu genaturaliseerd Oekraïner geworden en is één van Poroshenko´s belangrijkste adviseurs en sindskort gouverneur van Odessa. Zijn rol in het verhaal wordt duidelijk op prijs gesteld. Zijn invloed bij de Georgische luchtmacht was groot genoeg om 2 toestellen een omweg te laten vliegen. En ook al staat hij op de lijst van gezochte misdadigers, niemand zal hem uitleveren aan Georgïe. In ruil zal Georgïe nog wel een NAVO lidmaatschap krijgen.

Nu de publieke opinie tegen het Rusland van Putin is en tegen de separatisten in het bijzonder, staat voor Amerika de weg open om het leger van Poroshenko met wapens te gaan bevoorraden. Als het aan Amerika ligt, kan dan eind van dit jaar begonnen worden, met het schoonvegen van het Donbas bekken en de separatisten of op te ruimen of ze naar Rusland te doen vluchten. Amerika heeft echter buiten Kolomoyskyi gerekend. Deze zint op wraak en zijn militia´s zijn nu onrust aan het stoken in West-Oekraïne. Het zou me niets verbazen als Poroshenko binnenkort het leven laat.

Einde artikel van Erik Toonen.

Advertenties

27 reacties op ‘MH17 een jaar later

 1. -even opnieuw plaatsen aub, ik had een naam verwisseling gecopieerd, maar thans gecorrigeerd;

  Erik Toonen heeft inderdaad een goed verhaal. We hebben uitgebreid zijn blog van verdere analysen en gedachten voorzien.

  Het lijkt waarschijnlijk dat KL4103/MH17 (de meeste passagiers stapte met een KLM ticket op) (in feite was MH17 een KLM partner waar KLM zich achter schuilt) door een air to air missile is neergehaald en niet door een ground to air missile: de cockpit is er vermoedelijk van rechterzijde uitgeschoten met een Hi-FRAG lucht raket, en de lichamen van de piloten waren total opengeretn en verscheurd.

  De smoking gun is de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi https://en.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomoyskyi die op dat moment Goeverneur was van Dnipropetrovsk Oblast, de schaliegas rijke deelstaat en industrieel center van Ukraine.
  De politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi (Zakenvriend van Joe Biden) was op 2 Maart 2014 aangesteld als Goeverneur van Dnipropetrovsk Oblast door Oleksandr Turchynov https://en.wikipedia.org/wiki/Oleksandr_Turchynov voorganger en vriend van Porochenko, opvolger van Viktor Yanukovych die werd afgezet, en.thans Secretaris van de Geheime Ukrainse Nationale Veiligheidsdienst (SBU/WikiLeaks) en Defense Council van Ukraine. (Ook Oleksandr Turchynov is bepaald geen fris figuur, en meer een politieke mafioso)

  Een jaar later op 24 Maart 2015 is de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi weer afgezet als Gouverneur van Dnipropetrovsk Oblast door Porochenko.

  MH17 is in die periode neergehaald. met opzet neergehaald. Het valt ook heel erg op dat Porochenko geen elke gelegenheid ongelegen laat om de rebellen de schuld in de schoenen te schuiven dat zij met een russische Buk het toestel naar beneden hebben gehaald, terwijl het onderzoek in feite nog niet eens is afgerond en het Nederlandse Onderzoeksteam twee mogelijke aanslagen onderzoekt: een ground to air missile of een air to air missile.

  Dnipropetrovsk Oblast ligt op de grens met Donetsk waar de rebellen verdediging uitvoerde tegen het zware shellen door het Ukrainse leger van hun geclaimde autonoom gebied. Rutte kon wekenlang geen Bergingsteam zenden omdat Donetsk zwaar werd geshelled door het Ukrainse Leger terwijl de rebellen de Maleisische en nederlandse regering uitnodigde direct langs te komen. Timmermans ging in plaats daarvan voor een prietpraatje naar Kieve en is nooit en te nimmer in Donetsk geweest.

  De smoking gun is thans dat de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi achter een complot schuil gaat om MH17 neer te halen en de schuld in de schoenen van de Russen en rebellen te schuiven om zo een ingrijpen van het Westen uit te lokken en om zo een weg te banen naar de ontwikkeling van het mijarden schaliegas project in Dnipropetrovsk Oblast dat anders het risico liep onder de voeten te worden gelopen door de oprukkende rebellen die naar autonomie van Kiev streefden, Het project zou opgezet worden in Slavyansk () niet ver van Donetsk http://www.ninefornews.nl/schaliegas-de-geheime-reden-achter-de-crisis-oekraine/

  In Januari 2015 begon de oile (en gas) prijs flink te kelderen en is sinds dien dan gehalveerd, waardoor schaliegaswinning niet meer rendabel is. Als gevolg is het project in de kast gezet en zijn de belangen voor Ihor Kolomoyskyi weggevallen.
  Kort daarna is Ihor Kolomoyskyi op 24 Maart 2015 door Porochenko afgezet als Goeverneur van Dnipropetrovsk Oblast.

  Deze afzetting is niet geheel zonder reden geweest, en voornamelijk bedoeld om sporen, feiten en verantwoordelijkheden te wissen

  Smoking gun: Om het complot op de MH17 uit te kunnen voeren spande de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi handlangers voor zijn karretje. Deze handlangers zijn geen zakenpartners van Ihor Kolomoyskyi, maar gelieerd aan de Geheime Ukrainse Nationale Veiligheidsdienst (SBU/WikiLeaks) van Oleksandr Turchynov .voormalig interim President van Ukraine na de afzetting van Viktor Yanukovych door invloeden vanuit het Westen.. (Het was Oleksandr Turchynov die in zijn interim periode Ihor Kolomoyskyi aanstelde als Goeverneur van Dnipropetrovsk Oblast)

  De politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi handelde uit Eigen belang en poogde de weg vrij te banen voor Westerse investeerders in het schaliegasproject dat inmiddels weer op de plank is gezet

  Erik tonen zit er waarschijnlijk niet ver van af, met zijn complot theorieen die zeer plausible zijn, en zeer zeker door de nederlandse Aanklager zwaar en zeer dik onderzocht dient te worden door diep en grondig onderzoek te plegen naar de politeke achtergronden

  Uiteindelijk blijven er twee complot theorieen overeind staan. In beide gevallen wijst de smoking gun naar Ihor Kolomoyskyi:
  1) KL4103/MH17 is door een ground to air missile neergehaald door de rebellen. De rebellen waren doel bewust op een valse hak gezet door de ondergrondse geheime dienst van de SBU. De rebellen warden vals geinformeerd (via radio communicatie) dat het om een militair vrachtvliegtuig uit Kiev zou gaan. (Dit is aannemelijk omdat viseos duidelikj laten zien dat de rebellen verbaasd zijn dat het om een passagiersvliegtuig ging)
  2) KL4103/MH17 werd door een air to air missile neergehaald in een comlot gesmeed door Ihor Kolomoyskyi met mederwrking van zijn vriend Oleksandr Turchynov,.thans Secretaris van de Geheime Ukrainse Nationale Veiligheidsdienst (SBU/WikiLeaks)

  Liked by 1 persoon

  1. Hallo Wim, Bedankt voor Uw reacties. Misschien is het anderen ook opgevallen, maar de MH17 ramp had een strategische functie in de belangrijkste aanval van de Euro-maidan rebellen in Kiev op de Donetsk & Lugansk Opstand. De ramp ligt precies tussen de twee provincies, en is daar met opzet heen gestuurd door de verkeersleiding (iets dat niemand betwist). Kort na de ramp zette Kiev groots de aanval in, wat volgens de volksmilities niet had gekunt voordat er afdoende militaire voorbereiding had plaatsgevonden, die waarschijnlijk meer tijd in beslag had moeten nemen dan er tijd was sinds de ramp. Zie hier een artikel over deze primaire aanval van Kiev op de oostelijke Opstand: https://southfrontdutch.wordpress.com/2015/02/11/overzicht-ontwikkeling-debaltsevo-omcirkeling/

   Op basis hiervan en het gerommel met het onderzoek, trek ik eerlijk gezegd al de conclusie dat het een daad is geweest van Amerika / Oekraïne. Dat de vinger blijkbaar op Kolomoyskyi blijft steken past hier ook in, omdat hij zo agressief is naar de oostelijke provincies.

   Ik zie geen bewijs nog motief dat de Opstandelingen in het oosten het vliegtuig hebben neergehaald vooral omdat er geen rookspoor getuigen zijn. Er is mij in ieder geval geen enkele gebeurtenis bekend van het gebruik van een BUK door de opstandelingen, alhoewel het goed mogelijk is dat er in dat gebied een BUK is, overgenomen van het Oekraiense leger. Het idee dat de Volksmilities voor de gek zijn gehouden lijkt op het eerste gezicht onwaarschijnlijk, omdat de aanvallen van de luchtmacht van de Euro-maidan rebellen op de bevolking in het oosten vanaf lage hoogte plaatsvinden (tenminste dat laten de beelden zien). Er zijn geen bombardementen van zeer grote hoogte (voor zover mij bekend). Het lijkt mij daarom onwaarschijnlijk dat de Milities op een zeer hoog vliegend toestel schieten, en het lijkt me ook onwaarschijnlijk dat zij zouden denken dat het een vrachtvliegtuig van Oekraine is, want waarom vliegt het dan rechtstreeks naar Rusland ?

   Ook Rusland heeft geen enkel motief, in tegendeel. Het motief, het criminele karakter, en de gelegenheid liggen allemaal bij de Amerikanen en de Oekraïne. Aangezien Amerika nu verantwoordelijk is voor Oekraïne vanwege hun bloedige staatsgreep op februari 2014 tegen de democratische regering van Oekraïne (waarmee alle ellende begon), en daarom niet onwaarschijnlijk op de hoogte was van dit plan (zie wat ze op 9/11 in eigen land gedaan hebben) of dit plan zelfs hebben bedacht, zie ik het gebeuren met MH17 als een daad van oorlog van Amerika tegen Nederland. Amerika dient derhalve haar excuses aan te bieden, en de Amerikaanse invloed in Nederland moet worden opgeruimd. Nederland moet ook uit de E.U., hetgeen een Amerikaans-Nazi project is (!). Amerika lijkt het Europese Continent in oorlog te willen storten, om zelf de wereldmacht te behouden op het moment dat zij als Republiek en Rechtstaat zelf ook instorten en hun dollar het aan het begeven is. Zie bijvoorbeeld: https://southfrontdutch.wordpress.com/2015/04/02/vs-chicago-raad-wij-willen-rusland-duitsland-uit-elkaar-spelen/ De strategie is “verdeel en heers.”

   Like

 2. een ander belangrijk feit dat onbesproken blijft is dat als een Buk werd afgeschoten van de grond vanaf een installatie, deze buk overduidelijk de aandacht van de omgeving had aangetrokken omdat de buk tijdens het afvuren veel lawaai achter laat, en ook de eerst honderden meters (terwijl het opstijgt) in wijde omtrek goed te horen is en een rookspoor achterlaat. Er zijn kennelijk geen getuigen gevonden die zoiets hebben waargenomen,

  In geval van een raket aanslag vanuit een ander vliegtuig op grote hoogte zal de raket nooit gehoord en waargenomen worden op de grond. Vandaar ook dat men het toestel wel naar beneden zag komen, maar dat er geen getuigen zijn die een grote knal van de raket inslag hoorde

  Liked by 1 persoon

 3. Het Grote Westerse nieuws is uit (HET IS OUD NIEUWS) Rusland (Putin) weigerd (vetoot) het UN Tribunaal voor vervolging van het neerhalen van MH17.

  Dit nieuws word bejubeld in de Westerse media als groot nieuws terwijl Putin al 6 maanden geleden aangaf niet mee te werken aan een UN tribunaal om de volgende redenen: 1) het is voorbarig want het is nog steeds niet vastgesteld door de nederlandse onderzoeker hoe/wie het heeft neergehaald 2) het Tribunaal wordt niet voor dit soort zaken gebruikt; het Tribunaal wordt alleen gebruikt als de internationale veiligheid in gevaar wordt gebracht; het neerhalen van MH16 voldoet niet aan dit feit, het is een criminele zaak 3) men maakt dus oneigenlijk gebruik van het Tribunaal waarvoor het is ingesteld 4) het Tribunaal wordt als politiek middel gebruikt door de amerikanen die dit Tribunaal kunnen en zullen beinvloeden 5) Rusland heeft international rechtsvervolging voorgesteld, dit wordt geweigerd 6) Rusland wordt niet betrokken in het onderzoek door de Nederlandse Onderzoeker, daarom heet rusland zijn Eigen onderzoek gedaan

  Het nederlandse Onderzoeksteam heeft nog steeds niet vastgesteld wat/hoe MH17 is neergehaald,

  Er is wel een tipje van de sluier gelicht door de nederlandse Onderzoeker: het is door een raket neergehaald: Maar dat wist iedereen al sinds 17 Juli 2015. Niets nieuws dus;

  Het feit dat men naar het Tribunaal wil is algemeen bekend: Men weet niet wie er achter zit, men heeft geen enkele bewijs gevonden wie er achter zit, men heeft slechts vermoedens. Daarom is het raport nog steeds niet uitgebracht..

  Het is net als de massavernietgingswapens van Saddam Hoessein die nooit zijn gevonden

  Like

  1. Ze bespelen het domste en minst geïnteresseerde volksdeel, en hopen daarmee de nodige meerderheden te halen om hun dwaasheid voort te zetten. Ik denk dat ze ook doelbewust de massahysterie zoeken, omdat dat mensen bang maakt om de hele kwestie zelfs maar bespreekbaar te maken. Als het namelijk besproken wordt, klapt het officiele verhaal in elkaar. Dus ze maken mensen emotioneel en agressief (heb ik zelf ook al eens meegemaakt). De vraag is dus: hoe bereiken wij ook het domste en minst geïnteresseerde volksdeel waar zij zich op richten, hoe doorbreken wij de angst stilte die de heersende klasse probeerd op te leggen. Misschien moeten we letterlijk met T-shirts rond gaan lopen: “MH17 daders: Oekraine + Amerika, Stop WW3”. Als wij deze massahysterie durven te doorbreken, durven anderen misschien ook het debat te beginnen, en dan kan het wel een anders aflopen met de daders dan ze hadden gehoopt.

   Ik voel hier wel wat voor eigenlijk, gewoon recht met de kop in de massa-gekte rammen. Dat doet me aan iets herinneren: alhoewel ik natuurlijk absoluut geen lid ben van criminele terroristen groep Al-Qaeda van Amerika (ja, van Amerika), irriteerde ik mij aan de hysterie over dit relatief kleine clubje gekken in Nederland en het westen. Het zou kunnen dat het na 9/11 was, herinner het me niet meer precies. Toen heb ik “Al-Qaeda” op een wit T-shirt geschreven met een zwarte stift, en ben de stad ingegaan om te zien of de vrijheid van meningsuiting nog wel bestond. Er gebeurde helemaal niets, dus zo zie je maar hoe dingen mee kunnen vallen. Het enige wat de vijand heeft, is bluf en hun grote bek. Wie weet een goede tekst ?

   Like

   1. Jouw experimenten om massahysterie op straat te provoceren en wakker te schudden kan zeker interessante resultaten opleveren. Het kleine clubje gekken in Nederland en het Westen weet de massa goed te bespelen. MH17 zal en moet naar het Tribunaal omdat de nederlandse onderzoeker na 1 jaar onderzoek nog steeds geen mallemoer heeft gevonden: alleen maar gaten in het toestel. Maar dat wist iedereen al op 17 Juli 2014

    Liked by 1 persoon

    1. Ik herinner me het weer wat beter nu: het was zelfs zo dat bij de Grote Markt hier, centrum van de stad, een jong stelletje mij vroeg om een foto van ze te maken. Dat deed ik toen, met een “Al-Qaeda” T-shirt aan. We moeten ook maar wat posters gaan ophangen. Een opmerkelijk historisch feit is dat de 2de wereldoorlog ook begon door de valse bewering van de Nazis dat zij waren aangevallen door Polen. Nu is het westerse imperium opgeschoven tot in Oekraine, en doen ze net alsof ze worden aangevallen door Rusland. Beide keren is het een westers Imperium van het grote geld, beide keren doen ze net alsof ze worden aangevallen over hun oostgrens. Dit gaat inderdaad naar de 3rde wereldoorlog toe, en in die noodtoestand kan de democratie in Europa dan nog verder achteruit gezet worden. Ze hebben denk ik een grote oorlog nodig omdat er een zware economische crisis/ineenstorting aankomt, de implosie van het schuld pyramide spel. Een hoop mensen denken dat het wel los zal lopen en hun zaak niet is, precies als toen. De actie komt veel en veel te laat. Ik zei dat al meer dan 5 jaar geleden dat er een 3rde wereldoorlog aan kwam en dat we het op dat moment moesten stoppen door de oprichting van nieuwe partijen. Dat was de laatste realistische kans, toen het allemaal nog moest beginnen met de officiele propaganda. Maar ja, niemand luisterd, en zo ging dat ook in Nazi Duitsland. Wat er nu rest zijn wanhoopspogingen, en proberen dat de 3rde wereldoorlog zo kort mogelijk gaat duren, en dat we daarna deze keer wel de Nazis oppakken en gaan berechten; maar zelfs dat betekend niets voor de lange termijn. Een echte oplossing van deze problemen gaat veel verder, dan moet je een economie opzetten waar geen Plutocratie uit voortkomt. Dit volk heeft absoluut niet door hoe dat moet (en het communisme helpt ook niet, dat maakt het alleen maar erger).

     Like

   2. Omdat Putin NEE heeft gezegd leggen de Amerikanen nog meer sancties op! Men stevent regelrecht op een 3e WO af. Rusland zal nooit buigen voor de smerige amerikaanse kapitalisten hond.
    Het voorstel van Nederland om de rechtsvervolging via het UN Tribunaal te spelen is niet van Nederland, maar door Amerika via geheime besprekingen in Nederland aan de nederlandse politiek op gelegd. Er is hier in het geheim over gesproken. Nederland spelt thans ook vieze spelletjes. Bah

    Liked by 1 persoon

    1. De Amerikanen lachen zich slap om hun Europese collegas, die zich in oorlog laten storten met Rusland zodat Amerika de baas kan blijven in de wereld. Overigens kan Amerika zelf ook verwoest worden in die oorlog, vandaar dat de miljardairs en andere top figuren van het westerse heersende systeem aan het emigreren zijn, tot aan Nieuw Zeeland aan toe. De criminele Bush familie bezit bijvoorbeeld een landgoed in Zuid Amerika. De ratten verlaten het zinkende schip … een hysterisch volk blijft achter om te worden onderdrukt en afgeslacht in hun eigen waanzin oorlogen.

     Like

      1. September 11 The New Pearl Harbor FULL

       Je ziet daar hoe gek de Amerikaanse heersende klasse is op het gebruik van vliegtuig ongelukken om hun controle en politiek kracht bij te zetten. Aangezien ze hun controle elementen op het gebied van vliegtuigongelukken blijkbaar in positie hebben, en de nodige ervaring hebben met deze specifieke vorm van terrorisme, is dat een aanwijzing (merk op dat ik niet zeg “bewijs”, maar een aanwijzing), dat de westerse heersende klasse opnieuw deze truk heeft uitgehaald met MH17, alleen op een veel kleinere schaal dan op 9/11. Het onderzoek naar 9/11 is ook nooit van de grond gekomen, en dit soort successen geeft het criminele element het vertrouwen dat zij het opnieuw klaar zullen krijgen. Inderdaad zien we dat – waarom precies dan ook – gebeuren met MH17.

       Like

 4. De doelstelling om naar het UN Tribunaal te gaan is dat daar geen Rechter zit. In het UN Tribunaal gaat het niet meer om bewijzen en Rechtspraak, maar om vingerwijzen en vermoedens. In het Tribunaal wordt een land gedwongen toe te geven, of platgebombardeerd; buigen of barsten. Net als Saddam Hoessein die zogenaamd massavernietgingswapens had.

  Aangezien de Russen nooit zullen buigen, en aangezien de Russen geen Saddam Hussein of Irak zijn, zal de wereld nog wat beleven!

  Men moet vooral zo doorgaan met de Politiek. Politiek spreekt geen Recht! In Gaza worden kindjes verbrand door Joodse extreme terroristen, met politieke goedkeuring van de US, EU, UN. Er wordt geen enkel recht gesproken. Men vindt het wel goed zo.

  Dus als je kindjes kan verbranden zonder vervolging of zonder Tribunaal, dan weet je hoe Rechtspraak in elkaar zit, en dan weet je wat een Rechter voorsteld: GEEN MALLEMOER;

  Rechtspraak is volslagen partij trekken voor puur Eigen belang, voor eigen soort, voor de witteboorden, of voor onaantastelijke politici, of gewoon willekeur. De een wordt vervolgd en gestraft, de ander gaat vrijuit om precies hetzelfde. Daarom gewoon beter om de Rechter in een middeleeuwse kerker te gooien.

  Uit die middeleeuwse tijd stamt ook de ontwikkeling van westerse rechtspraak, volslagen bias instituut, verkankerd tot op het bot; De Rechter is de huichelaar van de moderne maatschappij.

  Het nederlandse onderzoeksteam heeft geen mallemoer gevonden, alleen maar gaten in de wrakstukken.

  De strafbare, aansprakelijke is de KLM. De meeste passagiers stapte op met een KLM kaart, MH is een partner van de KLM, en de KLM weet zich handig te schuilen achter MH, maar is feitelijk medeverantwoordelijk voor de vluchtroute vanuit Amsterdam.

  De vluchtroute, de nalatigen die geen verantwoording nemen, de nalatigen die niet verantwoordelijk worden gesteld voor deze vlucht des doods, is de KLM/MH.
  .
  Nooit en te nimmer hadden ze over dit gebied Mogen vliegen. De meeste maatschappijen vlogen er al niet meer overheen, maar omheen. Maar de zuinige Hollanders wilde benzine sparen

  Ik vraag mij af: als je met een auto door een oorlogsgebied rijdt en wordt opgeblazen?

  ik vraag mij af: als je met een dronken kop door een rood licht rijdt en door een andere auto wordt aangereden?

  Wie is verantwoordelijk? Wie is dan aansprakelijk?

  Like

  1. De Engelsen hebben waarschijnlijk gelijk met hun Magna Carta en jury-rechtspraak. Ik vrees echter het ergste in een land dat zich zo laat beheersen door de huidige huisgod, het éénogige monster met de duizend leugentongen (de TV).

   Like

 5. VLUCHT DES DOODS

  Ik heb ook klachten ingediend bij de Nederlandse staat; Ik vloog met KLM over ISIL gebied heen terwijl die over SKUD raketten beschikt; Pas nu veel later vliegen ze er omheen; Ik was stom verbaasd toen ik vanuit het vliegtuigraampje naar beneden keek en Kobane zag liggen.

  Ik eis dat een vliegtuigmaatschappij de vluchtroute bevestigd aan de Consument voordat ik een ticket book; opdat ik dan als Consument kan besluiten met een andere maatschappij te vliegen.

  Lufthansa vloog al niet meer over Donetsk heen. Dus KLM/MH is medeaansprakelijk voor de vlucht des doods

  Like

 6. BREAKING NEWS

  Het nederlandse onderzoeksteam heeft RT gevraagd of ze kan helpen met het sturen van wrakstukken die waren gevonden door plaatselijke bewoners en ingeleverd op een collectie punt voor de wrakstukken.

  In de RT documentaire waren enkele wrakstukken te zien van de cockpit vol met gaten, De plaatselijke bewoners (en een vrouw van RT) hadden de stukken gevonden in het veld dat het Bergingsteam had laten liggen.

  Het verzamelpunt was eerder gevraagd door de onderzoeksspecialisten of ze fotos konden opsturen maar ze hebben geen camara en internet (internet is uit de lucht geschoten door de smerige Porochenko)

  Het nederlandse team heeft ook RT gevraagd bij te staan in de rechtzaak met de documentaire en bewijstukken die RT vond

  Spanned zeg. RT is de spreekbuis van Putin; dat een Nobelrpijs verdiend voor Oprechte en echte nieuwsgeving

  Like

  1. http://www.rt.com/shows/news/311552-rtnews-august-04-17msk/

   Het lijkt mij het beste als niemand meer wrakstukken opstuurt naar het officiele onderzoek, maar deze achterhoudt totdat er een serieus en geloofwaardig onderzoek plaats kan vinden. Het huidige onderzoek lijkt een voortzetting van de misdaad van MH17 te zijn, en het is dus onverantwoordelijk om aan deze mensen bewijsstukken te overhandigen (behalve persoonlijke bezittingen, wegens de emotionele lading voor nabestaanden), omdat zij die zouden kunnen beschadigen, achterhouden of vernietigen. Sorry, mijn mening. RT lijkt inderdaad een strategie te voeren die erop is gericht het kritische pro-democratie, pro-vrede en pro-doe-eens-normaal element te stimuleren, in de hoop dat die de stekker uit de oorlogshonger van de westerse klieken trekt. Ik geef die strategie echter weinig kans vanwege de catastrofale domheid en lamlendigheid van het grootste deel van het volk (erst kommt das fressen …), maar het is een nobel streven. Het risico hierin is dat die mensen die kritisch zijn op de westerse heersende klieken weggezet gaan worden als pro-Russische rebellen en anti-patriotische elementen, iets dat hierdoor ook (waarschijnlijk onbedoeld) in de hand wordt gewerkt (een risico dat ik in ieder geval graag neem).

   Liever dan de daders van MH17 achterhalen, zou ik zien dat de oorlog in Donbass stopt en niet nog meer mensen de dood vinden. Het moorden gaat door, het is alsof niemand het wat kan schelen. Het aantal doden van MH17 is een kleine fractie van het totaal aantal doden dat door de Amerikaanse staatsgreep in Oekraïne is veroorzaakt. MH17 is natuurlijk wel een kernonderwerp omdat de leugens hieromtrent de casus belli zijn voor haat en oorlog tegen Rusland, hetgeen weer de perfecte afleiding van de financiele crisis. Globaal gezien is het echter slechts een detail. Overigens vond ik het interessant om te berekenen dat het aantal doden van 9/11 in verhouding tot de Amerikaanse bevolking, grofweg vergelijkbaar is met MH17 en de Nederlandse bevolking. Wellicht is het bedoeld om een vergelijkbare psychologische schok en haat reactie op te wekken, die dan kan worden misbruikt op dezelfde manier als 9/11 is misbruikt door de vermoedelijke daders in het Bush regime.

   Like

   1. goeie stelling ovr RT; en inderdaad, je zou de lijn ook door kunnen trekken,
    In NL is RT niet echt welkom en landelijk moeliijk te zien. In ME is het dagelijkse koek, gelukig maar; Indiers, Arabieren en Chinezen kijken er graag naar; de amerikanen verlizen langzaam mar zeker hun respect, het is een langzaam process

    Liked by 1 persoon

    1. JFK to 911 Everything Is A Rich Man’s Trick

     Zie hier, interessante documentaire, ook over de 2de wereldoorlog die mede is georganiseerd door de Amerikaanse heersende klasse (buiten medeweten om van eigen volk). De Amerikanen zijn het voor zichzelf aan het verpesten. De goede wil die zij hebben dankzij de oorlog, is enorm. Ze proberen dat zo lang mogelijk vast te houden door dubbele spelletjes te spelen en zich als de goeden voor te stellen. Nederland is een Vassal van Amerika. Een Rutte moet ook niet gezien worden als een politicus, maar als een hogere bureacraat in het Amerikaanse systeem, dat ze aan het versimpelen zijn via de Europese Unie. Er zijn meerdere redenen waarom Amerika nog populair is, ondanks hun martelen, staatsgrepen, ingestorte binnenlandse Rechtstaat en bijna ingestorte democratie, maar 1 van de redenen is – zoals al vaak gezegd – dat de westerse heersende klasse bang was voor een rode revolutie. Daarom speelden ze lief, in tegenstelling tot wat ze uithalen in de rest van de wereld. Je ziet nu dat het rode gevaar weg is, dat er een harde kapitalistische politiek van afbraak wordt gevoerd. De angst voor het volk is weg. Hoe zwak het volk is wordt zichtbaar mede in de Oekraine: alles is bekend voor wie het wil weten, Oekraine vermoord een vliegtuig vol Nederlanders en dat kan gezien worden als een oorlogsdaad van Amerika – dat Oekraine bestuurd na hun staatsgreep – maar uit pure onwil en massa media meeloperij doet het volk net alsof ze het niet door hebben. Zo’n volk kan ook natuurlijk zijn rechtstaat, zelfstandigheid en Rechtstaat niet vast houden, daar is het simpelweg te ongeinterresseert voor, en daar mist het de principes voor. Men is bezig met de volgende vacantie, voetbal, en de eigen kleine cirkel. Het jaagt ze teveel angst aan om de realiteit te zien voor wat die is.

     Like

     1. Ook uitstkend gezie; ik sta 100% achter deze bespiegeling.

      Punt van Amerika is dat de werkleijke macht in Amerika aan engels nazaat hoort,

      en het zijn altijd dezelfde familiecalns die President worden bovendien; Presidentschap in Amerika is family business (met uitzondering van Obama, die overigens een grote kloojo is; daatover in een andere rubriek)

      Die amerikaanse familie clans van engelse/ierse afkomst zijn de ware machthebbers in Amerika,

      en als geen ander weten de engelsen de werled te bespele, met vieze vitcoriaanse spelletje: zaai en strooi verwarring, wijs met je vinger naar een ander, klop op je borst dat je de beste bent; en houd de macht in je handen, werledwijd
      ook na de val van het Victoriaanse rijk, is er in feite niets veranderd, onder het oppppervlak zijn nog steeds dezelfde mahtheebers aan het roer,

      Er is maar een oplossing voor de wereld: om vrede te krijgen: af van het engels imperialsime, af van de UN, af van de US, af van de IMF, af van AUS, af van NZ, af van CAN, af van AL

      Al deze landen en instituten zijn door engelsen gesticht en besturen met veel macht de hele wereld in hun Eigen voordeel;

      modern deomocratie Is een uitvinding van de engelse imperialist, geef het volk brood en spelen en wij zullen de macht in handen houden

      als Europa het niet eens is met een amerikaans besluit krijgt Rutte een telofoontje uit amerika: als je niet instemd met ons beleid byoctten wij jou aardappelen afzet naar amerika, en hup daar gaat Rutte door de knieeen

      zo werkt dat geheel heel precise.

      feitelijk nog een corrective te maken: Hitler’s idee om de wereld macht te grijpen was feitelijk geinspireerd op het Voctriaanse rijk uit engeland. Het was juist het Victoriaanse rijk uit engeland dat de macht over de gehel wereldd had (en heeft: nazaat, familie clans)

      Het was Hitler er aan gelegen engeland aan te vallen en de macht in engeland over te nemen, hij zou dan in ene het hele Victoriaanse rijk hebben overgomen. Het is hem niet gelukt

      Er was een geheime afspraak tussen eisenhouer en Churchill, en Churchill nam een akkoord aan met Eisenhouwer: de amerikanen zouden helpen de duitsers te verslaan en dan zou engeland zijn victoriaanse macht en hegonomie afstaan en zijn kolonieeen opgeven; dit gebeurde dan ook na de 2e werled oorlog warden alle briste kolineien (en dat waren er nog al wat) opgegeven;
      de voormalige britse kolonien waren al verdeeld tussen verschillende gouverneurs die streken of landen bestuurde, het UN werd in leven geroepen om deze artificieele landen die door landje pik met de engelsen uit de victoriaanse tijd waren verdeeld, via de Verenigde Naties te beschermen.

      zo is dat gegaan, een grote schreeuwende leugen , werledwijde uitbating, uitbuiting van macht door engelse familieklieks

      de englese familieklieks zitten nog overall wereldwijd.onder het oppervalk van democratie

      Like

      1. Op zich is het waar dat de Engelsen een groot Imperium hebben gehad en samen met America nog steeds, maar ik denk niet dat de situatie sterk verbeterd als dat wordt opgeruimd want dan zijn er wel weer andere landen die het gaan proberen. Nederland heeft bijvoorbeeld ook een groot wereld rijk gehad, en China is altijd al groter dan ons allemaal bij elkaar met ~1200 miljoen mensen (1,2 Miljard). Ik denk dat de macht van een land sterk afhangt van hun interne goede wetgeving. Nederland werd sterk na de Revoluties, als het volk ontketend wordt ontstaat een machtig rijk. Het relatief kleine Nederland wordt een wereldmacht, het overweldigend grote China kan nog niet eens Taiwan controleren. Terwijl er in Nederland democratie en vrijheid van geweten heerste en het volk dus enigzinds (maar niet volledig) was ontketend, heerste er in China (en nog steeds) de macht van de Keizer en zijn zetbazen (nu de pseudo-CP die een kapitalistische economische politiek voert). De kracht van Engeland komt mede uit de Magna Carta, een vorm van machtspreiding die wij nog steeds niet kennen (jury rechtspraak – wat je er ook van kunt vinden, het geeft het volk wel een extra macht in handen.) Kijk naar Zwitserland, ook al zou het kunnen dat Hitler hen nodig had om handel te drijven met zijn Amerikaanse vrienden tijdens de oorlog, is dat toch een (wat mij betreft nog) onbewezen theorie.

       De Zwitsers hielden stand tegen het Nazi monster, daar waar complete Imperiums zoals Frankrijk en naar het Oosten ineenstorten (Frankrijk is immers een zeer groot land, mijns inziens op zich al een Imperium). Ook Israel werd zeer gevreesd toen zij lang lang geleden nog hun goede wet handhaafden, en al het volk zelf het land in handen had – land dat elk 50ste jaar weer terug ging naar die familie. Er waren wetten tegen leningen op rente afsluiten, en elk 7de jaar werden alle leningen verworpen (!), zodat de wat nu bankiers waren onder controle gehouden werden en er geen oligarchie ontstond. Dit kleine volk heeft het lang volgehouden terwijl reuzachtige Imperiums en bijna Continent brede oorlogsfronten over het gebied raasden (zoals de acties van Alexander de Grote, het reuzachtige Persische rijk, en niet te vergeten de Romeinen.) Israel storte uiteindelijk in omdat ze hun goede wet opgaven (ze hielden op de leningen in het 7de jaar kwijt te schelden, een valse wet die nu nog in hun boeken staat “prosbul”, zie Shulchan Aruch 66 en 180).

       De oude Grieken, de Spartanen hielden in een nog altijd legendarische strijd met 300 man een enorme macht tegen. Wat hadden de Spartanen dat de aanvallers niet hadden: de Grieken hadden immers hun stadstaten en hun democratische experimenten, de zuid-oostelijke aanvallers hadden niets dan de gebruikelijke terreur van hun top tiran. De Amerikaanse kolonien, toen nog klein, versloegen de terreur van de Duitse keurtroepen van het Europese Continent, de creme dela creme van massamoordenaars. Wat hadden de Amerikanen toen voor op de Engelsen, ze hadden allebei jury rechtspraak en de Engelse basis wetgeving. Maar wat Amerika voor had op Engeland was ondermeer de ‘homestead’, de thuis stede. Het Amerikaanse volk kon immers het land inpikken van de indianen, en zo hadden vele gewone mensen hun eigen land. Het volk was ontketend, en werd machtig. De Engelsen gingen ook gebukt onder hun adel, ze hadden geen eigen land, en hun rijk was groot en dus corrupt terwijl de Amerikaanse kolonien veel kleiner waren en daarom waren die regeringen meer in de ban van hun eigen volk.

       Het kleine Nederland versloeg de terreur van Spanje, zo zijn wij ontstaan. Wat hadden wij op de Spanjolen voor: wij streden ondermeer voor vrijheid van geweten, zij streden voor de machtconcentratie in de kerk en adel. Wij ontketenden het volk, zij wilden het knechten. Het relatief kleine Donbass houdt nu de deur dicht voor Oekraine en de NAVO op het zuid-westfront voor de Russen. Wat heeft het enorme Oekraine niet, dat het kleine Novorossiya wel heeft ? Oekraine is ingestort in februari 2014 onder de staatsgreep, en verloor door de daaropvolgende politieke moorden haar vrijheid van meningsuiting en organisatie. In Novorossiya is het streven de vrijheid van geweten, de Rechtstaat en democratie, mede dankzij de matigende invloed van Zacharchenko die daar als een soort Willem van Oranje lijkt te opereren voor de meest simpele basisrechten. In Novorossiya wordt het volk ontketend, in Oekraine wordt het geknecht, en wie wint de oorlog: het machtige Oekraine krijgt het kleine Novorossiya niet op de knieen, zo’n 50 miljoen mensen, met de gruwelijke NAVO in de rug en steeds zwartere Imperium van Amerika daarachter.

       Hieraan zie je, denk ik, dat het enige wat er toe doet is het volk te ontketenen door het invoeren van een goede wet. Niets kan het ontketende volk stoppen, behalve als het zichzelf weer ketent door zijn eigen onwetendheid. Het probleem is dus niet zozeer het engelse imperium, maar het is de onwetendheid van het volk zelf en haar politieke en economische apathie. Zou het goede nagestreefd worden voor de eigen binnenlandse politiek, dan kan niets ons tegenhouden, het grootste Imperium slaan wij uiteen en zakt voor ons op de knieen. Er is geen wapen zo machtig, als de goede wet van het ontketende volk. Nederland heeft zich nu laten knechten door de Europese Unie, en heeft nooits moeite gedaan om het volk land te geven of een stabiele vrije markt in te richten. Het Nederlandse volk is daarom door zichzelf verslagen.

       Like

   2. ja, een miljoen vuchtelingen; geen woord wordt er over gerept;
    die hulpgoederen mochten toen ook niet geleverd worden
    maar shellen is ok en doodgewoon\
    en 60% van de bevolking verbieden hun Eigen taal te spreken of te leren op school is ook ok
    wat als 50% van Nederland turks isen je vebied turks spreken?
    dat is ook met de koerden zo\

    het is allemaal wel goed zo, de wereld is doorgedraaid

    Liked by 1 persoon

    1. De periode 1929-1945 is zich aan het herhalen. Dit keer zijn het hypocriete huigelaars volk van Nederland zelf de proto-Nazis, de neo-Fascisten. Allemaal onder het mom van het verspreiden van de cultuur aan de barbaren natuurlijk, de oude Romeinse truk, maar ongetwijveld is het nog veel ouder. Ze zeiden “dit nooit weer” na de 2de wereld oorlog, maar nu liggen ze op de rug in Spanje van de zon te genieten terwijl het weer gebeurd. Het wordt dus duidelijk wat zij bedoelden met “dit nooit weer.” Ze hadden het over zichzelf, over hun eigen hagje, over de eigen ervaring gedurende de honger winter. Ze hadden het niet over democratie of Rechtstaat, ze hadden het niet over massa slachtingen en de hel van Auswitch. Dat kon ze gestolen worden, want nu het weer aan het uitbreken is vinden ze dat in ieder geval allemaal prima, zolang zij hun lolletje nog maar hebben is alles goed. Dit is precies de situatie in Nazi Duitsland, die nu altijd wordt voorgesteld als een brute dictatuur. Dat was het ook, maar voor de grote meelopende massas begon de ellende pas toen ze de oorlog begonnen te verliezen. Het kon deze grote meelopende massas toen ook allemaal niets schelen, zolang ze er zelf nog maar goed voor stonden. Democratie, Rechtstaat, andere landen en volken met rust laten en eerlijk zijn, dat interesseert ze allemaal niets. Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral. Nederland doet net alsof ze de heiligen waren na de 2de wereldoorlog, maar die chauvinistische zeepbel is nu dus ook geknapt. In feite is er meer wil tot waarheid in Duitsland dan in Nederland (volgens mij).

     Like

     1. Dat is een uitstekende bespiegeling over het nederlandse volk.

      Anne Frank werd ook verraden door een Amsterdamse national socialist; hij was heus niet de enige,

      en ook die paar national socialisten die ze na de 2e wereld oorlog de kop hebben kaalgescheerd, dat waren ook niet de enigen

      Westerbork was een transit camp, meer dan 300,000 joden zijn door Westerbork afgevoerd,

      Amsterdam zit vol met super socialisten; en het woordje nationaal Is een hele kleine stap die angstvallig niet besproken word.

      Je kut je afvragen hoever de huichelaar Samson en die ander klojos van het nationaal socialismr afstaan; Die discusie word nooit gevoerd door henzelf Kut maroknaatjes noemde hij ze nog

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s