Leer Nederlands met plaatjes

Let goed op, want na afloop komen een aantal vragen.

MENINGSUITING, VRIJHEID VAN MENINGSUITING
MENINGSUITING, VRIJHEID VAN MENINGSUITING (Beeld: Amerikaanse staatsgreep Kiev 2014.)

Vrijheid van Meningsuiting

Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk goed in de westerse samenleving. In het plaatje is een man te zien die zijn mening uit, en daarmee een essentiele bijdrage levert aan het publieke debat. Dit wordt ook soms het maatschappelijke middenveld genoemd, oftewel de overlegmaatschappij.


Demonstratie, protest. Het aanbieden van een petitie.
Demonstratie, protest. Het aanbieden van een petitie. (Beeld: Amerikaanse staatsgreep Kiev, 2014.)

Demonstratie, Protesteren

Wanneer de mening van een deel van het volk niet genoeg gehoord wordt, gaat het volk vaak demonstreren. Daarbij scanderen zij vaak ‘leuzen‘ en dragen leesbare tekst mee op grote borden. Soms wordt ook een petitie aangeboden.


Yatsenyuk_eu
De Europese Unie vlag.

Onze vlag, ons Imperium

Dit is de E.U. vlag, rechts onder: blauw met gele stippen. Alles wat de E.U. doet is goed. Alles wat iemand doet wat de E.U. niet wil, is fout. Dus alles wat de E.U. doet, is goed, het is belangrijk om dat goed te begrijpen want er hangt heel veel van af ! De E.U. is afgewezen bij het Referendum maar toch ingevoerd, en daaraan zie je dat het heel democratisch is, en dus goed. Ook in Oekraine weten de mensen sinds kort wat democratie betekend, dankzij de Europese Unie, en Amerika ! Europese Unie parlementsleden verdienen wel een heel huis per jaar aan loon, en daar aan kun je zien hoe belangrijk ze zijn. Wil jij later wel zoveel verdienen ?


Russian invasion.
Russische invasie, bloeddorstig, geweldadig, wreed en onmenselijk. (Beeld: Russisch konvooi komt aan in Donbass.)

De vijand heet Rusland !

Ons land is al sinds eeuwen lang, al zeker sinds 2014, in een bittere strijd verwikkeld met Rusland – de aartsvijand die de Nazis in de 2de wereldoorlog versloeg. Wie opgelet had wist het al, want er is geen Europese Unie vlag te zien bij het bovenstaande plaatje, en dus is het … de Russische invasie. brrrr !


Ukraine-Neo-Natzi-Militia-400x216
Vriendschap, kameraadschappelijkheid, samen zijn, vrede. (Beeld: Azov bataljon, staatsgreep plegers Kiev, 2014.)

Vrienden voor het leven

Niets is zo belangrijk in het leven als samen zijn met anderen. Dat hebben we nodig om ons mens te voelen. In bovenstaande plaatje zie je geen Europese Unie vlag, maar toch zijn dit vrienden, want je kunt ze herkennen aan het symbool op de gele vlag. Ken je dat symbool al ? Let goed op, want het komt terug in het examen !

~ Examen ~

Ben je er klaar voor ? Hier komt het examen ! De juiste antwoorden staan onderaan, maar je mag niet spieken ! Schrijf de antwoorden eerst op papier.

ukraine-3
Vraag 1. (Beeld: Kiev 2014 staatsgreep.)

1. Is bovenstaande:
A. Een vreedzame demonstrant.
B. Vrijheid van meningsuiting.
C. Beide (A en B).
D. Verkiezingen.

molotov-1
Vraag 2. (Beeld: staatsgreep Kiev 2014)

2. Wat heeft de man bij zich ? (1+ bonus voor goed antwoord)
A. Een stembiljet.
B. Een petitie.
C. Een huishoudboekje.
D. Een rekenmachine.

ukraine-10
Vraag 3. (Beeld: Kiev regeringsplein, tijdens of na de staatsgreep van 2014.)

3. Is bovenstaande:
A. Een vergadering.
B. Een petitie aanbieden.
C. De overlegmaatschappij.

Nazi
Vraag 4.

4. Het symbool rechts onder is van de N.S.B., een belangrijke organisatie in de geschiedenis van Nederland. Veel Nederlanders zijn maar wat trots op de N.S.B., daarom zijn wij ook zo blij met de recente gebeurtenissen in Oekraine, net als jij. Wat betekend het symbool ?
A. Vriendschap.
B. Kameraadschappelijkheid.
C. Vrede en welvaart.
D. Een goede ordening der dingen.

Vraag 5.
Vraag 5. (Beeld: Referendum afscheiding Donbass, na staatsgreep Kiev 2014).

5. Plaatje 5 is iets wat de E.U. niet goedgekeurd heeft, weet jij dan wat het betekend ? (Tip: de E.U. heeft het niet goedgekeurd.)
A. De vrouw is een terrorist.
B. Criminele activiteit.
C. Vergiftiging.
D. Invasie van Rusland.

55ccf486c3618878428b45dc
Kindsoldaten voor de Oekraiense N.S.B., met zegen van de Nederlandse regering en overgrote meerderheid van het Nederlandse volk. Hoezee !

Heb je 1 of zelfs meer goed ? Meldt je dan aan voor een zomerkamp bij bataljon Azov en wordt een echte Patriot ! Kinderen met een N.S.B. of Europese Unie vlag speltje op krijgen voorrang. Op naar de Oeral !

Niet spieken hier ! Juiste antwoorden. 1 = C, 2 = B, 3 = C, 4 = B, 5 = A

6. Bonusvraag voor wie snel klaar is.

Poetin (bron: premier.gov.ru, commons.wikimedia.org.) Niet iedereen begrijpt wat vrede en democratie betekenen.

Waarom weten Nederlanders vaak niet dat er een staatsgreep plaatsvond in 2014 in Oekraine, laat staan wat er ongeveer is gebeurd ? Omdat de regering weet wat er moet gebeuren, dat is hun werk. Teveel informatie verwart het volk want zij kunnen dat toch niet begrijpen. Obama is trots op jou. Alles wat belangrijk is komt op TV.

Als Obama de Oekraine annexeert, doet hij dat omdat het echt nodig is. Obama doet alles wat mogelijk is om mensen tevreden te houden, hij is een harde werker voor het goede doel en wij zijn allemaal heel blij dat we hem gevonden hebben om ons te leiden. Soms zijn er helaas nog steeds verkeerde mensen die Obama in de weg zitten, zoals Poetin of Assad, dan gaat er natuurlijk wel eens wat fout. Net als jij, doet hij wat hij kan met zijn helaas nog steeds beperkte invloed. Knap dat je dit allemaal gelezen hebt !

US President Barack Obama (AFP Photo / Jewel Samad) / AFP
US President Barack Obama (AFP Photo / Jewel Samad) / AFP

Opstel. Beantwoord in een opstel de vraag waarom het beter is als Obama de wereld regeert, en eindig met hoe jij daar bij kunt helpen. Tip: maak een lijst van wat Poetin fout heeft gedaan (die gevaarlijke man die de wereld wil veroveren, die Rus). Begin met de zin “Ook ik hou van de E.U. en Amerika, omdat ….” De beste van de school krijgt een zakmes met het embleem van onze kameraadschappelijkheid.

In onze overwinning, ligt ons welbevinden besloten.

448px-KA-BAR

~*~

bron o.a.: rt.com, rt.com, overige eerder geplaatste afbeeldingen.

Zie ook: De februari 2014 staatsgreep in Oekraine ~ Deel 1: voorgeschiedenis, en De februari 2014 staatsgreep in Oekraine ~ Deel 2: neo-Nazi Staatsgreep.

Used as source: RT.com
Used as source: RT.com

(jb)


Een reactie op “Leer Nederlands met plaatjes

Plaats een reactie