De Debaltsevo Omcirkeling

Debaltsevo: 25,774 inwoners. “De stad werd opgericht in 1878 toen een Donetsk trein station werd geopend”, aldus Wikipedia, talen: Russisch 81.5%Oekraïens 16.9%. Kaart: google. Debaltsevo ligt tussen de steden Donetsk (975.959 inwoners, zuid-west op 55 km centrum naar centrum hemelsbreed, 40 km rand naar rand) en Lugansk (425.848 inwoners, oost-noord-oost op 70 km centrum-centrum), dichterbij naar het oosten ligt Gorlovka (256.714 inwoners, op 27 km centrum-centrum, bron Wikipedia, Google).

videoframe-kazzura-debaltsevofeb2015
(beeld) Het moment waarop de omcirkeling wordt bereikt (video 10 feb 2015 video tijd 5:18).

Foto: Debaltsevo omcirkeling vanaf stellingen van Novorussiya, heden (Zie onderaan voor een introductie in het conflict, en naamgeving van de partijen.)

MH17-flightpath
Het op 17 juli 2014 neergestortte vliegtuig uit Nederland vlucht MH17, en het veranderde vluchtplan. [bron 4:46] Zie ook: oorlogisgeenoplossing.blogspot.nl DG is DigitalGlobe: “DigitalGlobe, dat een monopolie heeft op de Americkaanse markt voor hoge-resolutie waarneming op afstand” (…) “Op de 16de, de dag voor de ramp, veranderde het gedrag van de DG-satellieten en in plaats van specifieke doelen te fotograferen werd een strook gebied van rond de honderd kilometer vastgelegd (zie foto boven). Deze strook had één bijzonderheid, nl. het was het gebied waarin de volgende dag MH17 zou worden neergehaald, en wel precies middenin de strook.

Debaltsevo: 23 Juli 2014 ~ 22 Februari 2015 (7 maanden)

Op 23 Juli 2014 bericht en.voicesevas.ru: “Verlies van Dzerzjinsk is nog niet van cruciaal belang voor de verdediging van Gorlovka en Donetsk, maar het verlies van Debalcevo kan kritische implicaties hebben voor de strategische situatie in het Donbass gebied omdat Debalcevo een van de belangrijkste vervoer knooppunten is langs het belangrijkste kanaal van goederen van Lugansk naar Donetsk.”

kaart23-jul-2014-small

[kaart][bron]


De volgende dag op 24 Juli 2014 bericht en.voicesevas.ru: “Vandaag hebben we een Nationale Garde offensief gezien in alle richtingen. Dit gebeurde voor het eerst. Enorme hoeveelheid pantservoertuigen, artillerie en mankracht is in de strijd gegooid. Het leidde tot terreinwinst in sommige richtingen vanwege de overweldigende krachten.” (…) “Er zijn zeer alarmerende berichten over Nationale Garde pantservoertuigen die doorbreken naar Debaltsevo, want de stad is een belangrijk distributie centrum aan de Lugansk-Vostok weg. Na Slaviansk en Kramatorsk opgegeven te hebben, gevolgd door het verlies van Artemovsk en Konstantinovka veroorzaakt door onbekende redenen, blijkt er nu geen serieus garnizoen in Debaltsvo aanwezig te zijn zonder enige rationele verklaring. Het is nog te vroeg om uitspraken te doen over de sterkte van de doorbraak.Tot slot kan opgemerkt worden dat al Kiev’s leger offensieven 3 tot 4 dagen duren. Waarschijnlijk raakt de artillerie munitie uitgeput; zodat het huidige offensief niet te lang zal duren. Maar we zijn er zeker van, dat de omvang van offensief  gerelateerd is aan het ongeval met de Boeing.” kaart24-jul-2014_attack-associated-MH17-debaltsevo-small [kaart][bron]


30 Juli – 4 Aug 2014: Debaltsevo in handen van Kiev. kaart05-aug-2014-small [kaart][bron]


25 Aug 2014: Debaltsevo nog in handen van Kiev. Het Novorussiya front breidt zich uit in andere richtingen. kaart25-aug-2014-small [kaart][bron]


12 Nov 2014: Langdurig is onderstaande de front situatie geweest, mede door het staakt het vuren. Volgens de mening van pro-Novorussiya mensen in Donbass zoals te zien in de video vertalingen van Kazzura (algemene bron link: Kazzura) was het staakt het vuren primair in het voordeel van Kiev omdat Kiev aan het verliezen was en een staakt het vuren wenste om een nieuw offensief voor te bereiden, zoals later bleek toen dit offensief enkele weken geleden begon. Het staakt het vuren bestond primair in de westerse media, maar in feite ging Kiev door met beschietingen zoals bij voorkeur met artillerie op steden en dorpen, zo berichtte Novorussiya Militie. De Donbass Milities hadden besloten zich aan de voorwaarden van het staakt het vuren te houden, en ontwikkelden daarom het offensief niet verder, maar schoten wel terug als Kiev het staakt het vuren schond om zo de burgers tegen Kiev’s artillerie te beschermen door de batterijen van Kiev te onderdrukken. Ook waren er vele gevechten met handwapens, aldus pro-Novorussiya Milities en bevolking in Donbass. Op 2 September 2014 zijn er ongeveer een miljoen burgers van Donbass, velen zijn naar Rusland gevlucht (bron: BBC “2 September 2014 Oekraïne conflict: VN zegt miljoen mensen zijn gevlucht”). kaart12-Nov-2014-small [kaart][bron]

ee
MH17 ramp en front op 12 Nov 2014 bij Debaltsevo (samenvoeging front-kaart met google sataliet, benadering.)

24 Jan 2015: Kiev schendt het staakt het vuren op grotere schaal dan eerder, en begint een offensief. Volgens frontlinie kaarten van deze  pro-Novorussiya bron begint de Donbass Militie de omcirkeling van Debaltsevo compleet te maken en zijn er geen grote gebiedsuitbreidingen voor Kiev. kaart24-jan-2015-small [kaart][bron]


6 Feb 2015: Novorussiya bronnen: De omcirkeling trekt zich dicht. Kiev slaagt niet in zijn offensief zowel binnen de omcirkeling om deze te vergroten, alsook aan de randen om niet ingesloten te worden, zoals boven Gorlovka (de zuidelijke rand van de ingang naar de omcirkeling). kaart6-feb-2015-small [kaart][bron]


9-10 Feb 2015: De Donbass Militie heeft de ongeveer 7 000 tot 9 000 troepen van Kiev afgesloten van bevoorrading over de weg (de M03 oftewel de E40), aldus mediabronnen van Novorussiya (zie ook deze gedeeltelijk vertaalde video van Kazzura op ‘Zuid Front Nederlands’.) debaltsevo-omcirkeling-9feb2015-small [kaart][bron van kaart]


Debaltsevo-11feb2015
(beeld) Foto onderschrift: “Februari 10 Militie bezet alle belangrijke hoogten rond Debaltsevo, en heeft daarom volledig vuur controle over haar wijken” (…) “en hele wegen Debaltsevo – Lugansk en Debaltsevo – Mironovsky. ATO Bevelhebbers hebben Debaltsevo verlaten, met achterlating van hun ondergeschikten” (vervolgt de video ondertiteling.)

11 Februari 2015: Het laatste nieuws van de zegsman van het leger van Novorussiya is dat de de officieren hun ondergeschikten aan hun lot in de omcirkeling hebben overgelaten en zelf zijn gevlucht. De ondergeschikten is niet verteld dat zij zijn omsingeld. Krijgsgevangen officieren van de troepen van Kiev zeggen onder orders te staan dit niet aan hun troepen mede te delen. Troepen van Kiev beschieten ook de eigen stellingen, in de veronderstelling dat die al zijn verloren, wordt gezegd door Militie leden van Novorussiya. De troepen van Kiev worden gedwongen te vechten door de eigen straf bataljons in de rug. Staat van de voertuigen reparatie is slecht, meldt een krijgsgevangene. (bron: Cassad, bron: Kazzura, Kazzura, Kazzura.)

kaart11-feb-2015-small
[kaart][bron]


14 Februari 2015: Volgens deze kaart is de Debaltsevo omcirkeling aan het breken in meerdere kleinere omcirkelingen.

Cassad: “Voor de start van de wapenstilstand leden alle gebieden van Donetsk massale bombardementen; explosies en ambulance sirenes weerklonken in de stad. Oekraïense veiligheidstroepen schoten op alle gebieden van de stad. Smolyanka, Gladkovka, Centraal concentrator gebied, Oktyabrsky en het gebied van Panfilovskaya mijn werden bestookt vanuit het noordwesten. Er waren krachtige inslagen in de wijk Vetka. De Biryuzovo en Abakumova mijnen werden beschoten vanuit het zuidwesten. Op 10:40 vuurde het leger van Oekraine op het gebied van de luchthaven in Donetsk en het winkelcentrum “Metro” met kanon artillerie, brandbomm granaten werden afgevuurd op …”

“Een confrontatie in de Debaltsevo zak in het gebied van Logvinovo veranderde in een zwaar artillerie duel, met het gebruik van gemotoriseerde kanonnen, meervoudige raket installaties, houwitsers en tank granaten op 14 februari“, aldus Cassad (bron auteur: Ayre Vende, “Samenvatting door de medewerkers van het Informatiecentrum Analytisch Centrum ‘Cassad'”).

debaltsevo14feb2015-cut_edited
[kaart][bron]


“Feb 18 2015, wordt de Novorossian vlag gehesen in Debaltsevo, vandaag – Bewijs”

Debaltsevo-NAF-victory18feb2015

Novorossian-flag-Debaltsevo
[bron]


18~22 Februari 2014

Laatste resten van het verzetshaarden door Kiev troepen.
Laatste resten van het verzetshaarden door Kiev troepen.

[kaart][bron]

Bericht op 21 Februari 2014. Rode gebieden met Verzet activiteit, diep rood Donjetsk en Lugansk Volksrepublieken (Novorossia).
Bericht op 21 Februari 2014. Rode gebieden met Verzet activiteit, diep rood Donjetsk en Lugansk Volksrepublieken (Novorossia).

[kaart][bron]

Debaltsevo Omcirkeling terug verovert.
Debaltsevo Omcirkeling terug verovert.

[kaart][bron]


23-24 Februari 2015

Celidration-victory-Debaltsevo-liberated
Publieke festiviteiten in Donbass omtrent de herovering van Debaltsevo. (video tijd: 12:18)

Used as source: 1TV.ru
Used as source: 1TV.ru
Used as source: EN.VOICESEVAS.ru
Used as source: EN.VOICESEVAS.ru
Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net
Used as source: Komsomolskaya Pravda (Steshin & Kotz).
Used as source: KP (Steshin & Kotz).

Verdere berichtgeving over de Debaltsevo Omcirkeling:

* Aug 2014: Keerpunt voor Novorossia, in augustus ’14 keerden de kansen.

* Debaltsevo ramp Debaltsevo wordt schoongeveegd door de Milities van Donbass. Tijdens bezetting door Kiev zijn veel burger doden gevallen.

* Debaltsevo na bevrijding: interview bewoners Vertellen over misdaden van het Oekraïense leger.

* Kiev saboteert evacuatie Debaltsevo

* Debaltsevo Omcirkeling Bereikt

* Engeland zoekt oorlog met Rusland


Introductie voor wie nieuw is

Vanwege de massa-media blokkade in Nederland van de waarheid, een korte introductie.

Wat eraan vooraf ging: coup in Kiev

De Democratisch gekozen regering van Oekraïne besluit geen leningen te nemen van de Europese Unie, maar zoekt hulp bij Rusland. Dit accepteren de Amerikanen niet, die een bloedige coup plegen met de Nazis en radicale “progressieve” jeugdgroepen in Kiev in februari 2014 (volgens bekend Amerikaans recept). Zetbaas van Amerika, Nuland zegt in een toespraak dat deze operatie van Amerika in Oekraïne 5 miljard dollar heeft gekost. Het Donbass gebied ~ rijk aan natuurlijke hulbronen en industrie ~ accepteerde het coup regime niet, maar houdt nieuwe verkiezingen en een Referendum. Gewelddadigheden breken uit als Kiev de toestand in Donbass onder controle probeerd te houden. Het volksverzet komt op gang tegen de door Amerika en de Europese Unie gesteunde Nazis van Kiev.

Naamgeving van beide legers

Om verwarring te voorkomen over naamgeving van troepen, voor wie nieuw is in dit conflict. Er zijn meerdere namen in omloop voor beide kanten. Troepen van Kiev worden ook wel Leger van Oekraïne, Nazis (er zijn belangrijke Nazi eenheden in dit leger met een sleutelrol) genoemd, de Nationale Garde is ook van Kiev. Engels ook: AFU, Armed Forces of Ukraine. Vlag: blauw/geel. Aan de andere kant staat het gebied Donbass, dat zich associeert met de historische staat Novorussiya. Derhalve worden deze mensen vaak Donbass Milities, leger van Novorussiya, genoemd. De twee volksrepublieken die zijn uitgeroepen in Donbass heten de volksrepubliek Donetsk (Engels: DPR, Donetsk Peoples Republic) en de volksrepubliek Lugansk (Engels: LPR, Lugansk Peoples Republic), samen Novorussiya. Engels: AFN, Armed Forces of Novorussiya. Vlag: blauw kruis op rood, Zwart/Blauw/Rood, alsook andere. Donbass Milities gebruiken ook grote Baltaljon vlaggen van verschillende ontwerpen. Einde introductie.


Advertenties

13 reacties op ‘De Debaltsevo Omcirkeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s