De februari 2014 staatsgreep in Oekraine ~ Deel 1: voorgeschiedenis

Europa-begin-Opstand
Verloop staatsgreep en begin Opstand in Oekraïne.

voorgeschiedenis

Het verhaal van de Amerikaanse inmenging in de Oekraine gaat vele jaren terug. Het begint al voordat Oekraine zich heeft afgesplitst van Rusland, zo bekende de Amerikaanse oligarch Soros: “Nou, ik heb een stichting opgezet in Oekraïne voordat Oekraïne onafhankelijk van Rusland werd. En deze stichting heeft sindsdien gefunctioneerd en speelt nu een belangrijke rol in de gebeurtenissen,” aldus Soros over de februari `14 staatsgreep (artikel).

Soros
Soros

In feite voerde Soros niet meer uit dan de Amerikaanse Imperialistische doctrine voor het Europese gebied, zoals recentelijk expliciet geformuleerd door een lid van de Chicago Raad: “Dus, de oer-belangen van de V.S. gedurende de laatste 100 jaar, gedurende de eerste en tweede wereldoorlog en de koude oorlog, waren de betrekkingen tussen Duitsland en Rusland, omdat als zij verenigd zijn, zijn zij de enige kracht die een bedreiging kan zijn voor ons. Ons hoofdbelang is er zeker van te zijn, dat dit niet zal gebeuren.(artikel).

Amerikaanse verdeel en heers politiek op het Europese Continent: vijandigheid stoken tussen Duitsland en Rusland, om  de baas in de wereld te worden en blijven.
Amerikaanse verdeel en heers politiek op het Europese Continent: vijandigheid stoken tussen Duitsland en Rusland, om de baas in de wereld te
worden en blijven.

George Frieman: “Het punt is dat de V.S. bereidt is om een buffer zone rond Rusland te bouwen.”

Top Imperialistische adviseur Zbigniev Brezinski schreef een boek over het idee dat Rusland en haar Provincie Oekraine uit elkaar gedreven zouden moeten worden, omdat dit Rusland strategisch verzwakt. Hij schreef: “Oekraïne, een nieuwe en belangrijke ruimte op de Euraziatische schaakbord, is een geopolitieke spil, omdat haar bestaan als een onafhankelijk land helpt om Rusland te transformeren. Zonder Oekraïne, zal Rusland niet langer een Euraziatische rijk zijn.” (…) “Echter, als Moskou de controle herwint over Oekraïne, met zijn 52 miljoen mensen en de grote middelen, alsmede de toegang tot de Zwarte Zee, dan zal Rusland automatisch de middelen herwinnen om een krachtige Imperialistische staat te worden, zich uitstrekkende over Europa en Azië.” (Bron: Het Euraziatische Schaakbord: Brzezinski bracht in kaart de “Strijd over Oekraïne” in 1997.)

Zbigniev Brezinski (tegenwoordige tijd).
Zbigniev Brezinski (tegenwoordige tijd).

Webster Tarpley waarschuwde voor dit alles van te voren: met het aan de macht komen van Obama, komt Brezinski aan de macht. Hij wil de Europese volkeren als stormram tegen Rusland misbruiken (artikel). Belangrijk punt in de Brezinski doctrine is het gebruik van de midden-west Europese landen (de huidige E.U.). Obama bracht het meest onwetende volksdeel op de been, ook in Europa. Daarmee werd midden-west Europa een speelbal van Brezinski, die het wil op wil zetten tegen Rusland. Tarpley waarschuwt de Europese volkeren om hier niet mee akkoord te gaan. Tarpleys waarschuwing werd genegeerd.

Britse Imperium

Deze strategie gaat terug op de oude Britse Imperialistiche doctrine. Groot Britannie had als doel de hele wereld te beheersen. Kijkende op de wereldkaart kwamen zij tot de conclusie dat Rusland het hart land van de wereld was, het centrum, vanwege zijn reuzachtige grootte, strategische ligging, en minerale voorraden. Wie Rusland beheerst, beheerst de wereld (zie bijvoorbeeld: Geopolitiek van Empire: Mackinder’s Heartland Theorie en de inperking van Rusland, Russia, Europe and USA: Fundamental Geopolitics.)

De Amerikanen gaan over tot de aanval

De Amerikaans-Britse strategie richting Rusland is bepaald. Dan volgt de uitvoering van het project dat leidde tot de staatsgreep en de daaropvolgende staatsterreur en burgeroorlog in Oekraïne, waarvan Rusland de schuld krijgt in de leugenkranten en op TV in een schaamteloze vertoning van journalistiek wangedrag, van oncontroleerbare superioriteitsdriften, een de-facto uitbarsting van haat naar het Russische volk en haar populaire democratisch gekozen President in het bijzonder. Met de verkiezing van Obama komen de ideologen van deze theorie aan de macht, en krijgen zij de middelen van Staat in handen in Amerika om het uit te voeren. Een kans die zij gretig aangrijpen en waardoor tot op heden vele duizenden doden zijn gevallen, en de spanningen tussen het westen en Rusland nu zo hoog zijn opgelopen dat Rusland zich genoodzaakt ziet zelfs zijn nucleaire arsenaal uit te breiden met 40 raketten (bron).

De wereld staat aan de rand van de derde wereldoorlog. Niets lijkt te dol voor de westerse Imperialisten, die op een financieel kaartenhuis staan dat elk moment kan imploderen volgens menig top econoom (zie bijvoorbeeld bron).

Deel 2 …

In deel 2: de staatsgreep zelf, de naieve linkse jeugdmeutes en de geharde ultra-rechtse Nazi groepen, de provocaties met sluipschutters die mensen aan beide kanten in het geheim doden om de geweldspiraal aan te zwengelen, Nazi fakkeloptochten, het bloedvergieten en het vernietigen van de democratie in naam van de democratie.

Na de februari staatsgreep volgt op 2 mei de Opstand in Odessa en Slavyansk: Deel 3. Odessa wordt neergeslagen in een orgie van bloed aangericht door Nazis en ultra-nationalisten. De opstand in Slavyansk wordt teruggedreven tot in Donetsk en Lugansk: de burgeroorlog is begonnen. Een fronten oorlog ontwikkeld zich in Donbass, waar de Euro-maidan-moordenaars in Kiev zelfs een burgervlucht neerhalen als strategie om het front te kunnen ontwikkelen en als propaganda stunt (naar het er nu naar uit ziet, artikel). Vanzelfsprekend moet de ware toedracht van deze vliegtuigramp tot staatsgeheim verklaard worden, totdat de leugens goed in elkaar gezet zijn. Een ondegronds Verzet ontwikkeld zich in Odessa en andere gebieden. Alternatieve media ontstaan in een poging de massa media propaganda in het westen te doorbreken, waaronder South Front.

De westerse machten maken van de ellende gebruik om de spanningen met Rusland op de spits te drijven. Het Amerikaanse plan werkt: het Europese continent wordt uit elkaar gescheurd ter ere van het monster Brezinski.

Wordt vervolgt … deel 2: De februari 2014 staatsgreep in Oekraine ~ Deel 2: neo-Nazi Staatsgreep.

“Wij investeerden 5 miljard dollar om Oekraine te assisteren met deze en andere doelen, die een democratisch en voorspoedig Oekraine zullen verzekeren.”
ee
South Front Help ons !
Advertenties

4 thoughts on “De februari 2014 staatsgreep in Oekraine ~ Deel 1: voorgeschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s