Militair rapport 16 Okt ’15

militair-rapport_embleem

Primair vertaald door R.v A.
(een Nederlander in Donbass.)

In de balans zien we langzaam maar zeker een verschuiving in het voordeel van Novorossia. Oekraïne is teruggebracht tot een belegerings mentaliteit mede als gevolg van het tekort aan personeel en moderne apparatuur. Mariupol, in het bijzonder, is veranderd in een versterkte zone, hoewel de vestingwerken zelf herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.

Ondergelopen loopgraven in Obama's Oekraine.
Ondergelopen loopgraven in Obama’s Oekraïne.

Procureur-generaal Anatoliy Matios zet zijn kruistocht tegen de corruptie in het Oekraïense leger door. Dit keer meldde hij de arrestatie van een groep officieren die illegaal militair materieel verkochten ter waarde van 200 duizend hryvnia. Zoals gebruikelijk zijn de zondebokken lage officieren die zich schuldig maken aan relatief kleine misdaden. De echte criminelen in de presidentiële administratie, de ministeries en de Rada [de Staatsgreep plegers in het Oekraiense Parlementsgebouw] zullen waarschijnlijk niet op korte termijn voor de rechter worden gebracht.

De handel in gestolen leger materieel is een mooie inkomstenbron voor de soldaten van de Euro-Maidan.
De handel in gestolen leger materieel is een mooie inkomstenbron voor de soldaten van de Euro-Maidan.

Ondanks de relatieve rust aan het front, blijven aan de Oekraïense kant slachtoffers vallen. Een Oekraïense dienstplichtige werd doodgeschoten bij een controlepost in Mariupol, blijkbaar door een hogere rang contract soldaat ivm met een nog onduidelijke ruzie. Dergelijke “buiten-de-gevechtshandelingen” verliezen die meestal worden veroorzaakt door onvoorzichtigheid, dronkenschap, persoonlijke conflicten tussen soldaten of gevechten over winsten uit criminele activiteiten, vormen ten minste een derde van de Oekraïense slachtoffers van dit jaar.

Een derde van de verliezen aan de kant van de staatsgreep ontstaat door fouten, dronkenschap en interne gevechten over buit. Hier: iemand schiet per ongeluk een collega neer tijdens een oefening.
Een derde van de verliezen aan de kant van de staatsgreep ontstaat door fouten, dronkenschap en interne gevechten over buit. Hier: iemand schiet per ongeluk een collega neer tijdens een oefening.

Inmiddels blijven de “westerse partners” van Oekraïne militaire bijstand verlenen. Zoals de 200 Humvees die Oekraïense militairen uit de VS mochten ontvangen. Zelfs de islamitische Staat heeft betere Humvees dan dat! De VS kan niet dezelfde kwaliteit voertuigen leveren aan Oekraïne, zoals ISIS die krijgt van de VS ?

van R.v.A

R.v.A., Nederlander in Donbass en vertaler bovenstaande, schreef over eigen situatie “Ik vertelde vanmiddag aan een vriend, Novorossiya is druk in de weer met herbouw en een nieuwe staats-inrichting. Door het westen geleide Oekraïne kent slechts afbraak en het eind daarvan is nog niet in zicht.

Youtube video: 16.10.2015 Ukraine Military Report
Op southfront.org: 16.10.2015 UKRAINE MILITARY REPORT.

Eduard Basurin via NewsFront.de: De rebellen in Kiev blijven het staakt het vuren breken, met sporadische beschietingen.

RvA
Ronald van Amerongen is Nederlands, hij leeft in de Volksrepubliek Luhansk.
ee
South Front Help ons !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s